12.4.07

Kort intermezzo... en een keuken!

Wij zijn hier veel te gelukkig, wij zitten hier veel te veel op ons lui gat te genieten!
En der is dus ondertussen nog niet echt iets veranderd...
Maar daar gaat nu verandering in komen; sterker nog , 't is al aan 't veranderen! We gaan wel bij 't begin beginnen natuurlijk... here we go!

In maart had Ikea de geweldige actie dat ge daar een keuken kon kopen en die op 18 maanden kon afbetalen zonder intrest. Voor mensen met een bescheiden spaarboekske zoals ons is dat natuurlijk schitterend, dus wij daar op af!
We zijn eerst ne keer voor niets gereden (op 29 maart), toen waren we te laat. Te veel wachtenden voor ons en de financiëring moest ook voor half 7 gebeuren, dus wij met lege handen naar huis. Alhoewel, we hebben dan wel een schone tuintafel meegenomen!!!

(foto komt nog!)

Dus de zaterdag erop (31 maart, de laatste dag van die actie, schoon op tijd :p), wij gelijk zotten om zeven uur opgestaan, en we stonden daar dus om iets na acht uur al klaar op de parking. Om negen uur ging het pas open, dus we hebben daar dan nog wa rondgewandeld en in den auto naar de radio geluisterd.
Da's een hele belevenis zenne, zo vroeg naar Ikea gaan. Om kwart voor negen gaat die draaideur al open, en krijgt ge binnen gratis koffie en koekskes aangeboden. Enkele die-hard-vroege-ikea-fans wisten ons te vertellen dat ge daar voor enen euro kunt ontbijten, en dat blijkbaar 90% van de massa die daar stond te stampen, gewoon aan 't drummen waren om een plaatske te hebben in 't restaurant!
Maar dan kwam het ergste! Om stipt negen uur gingen die kleine poortjes open, dus heel die massa (echt minstens 200 man) vlooooooog de winkel binnen. Da was daar een onvoorstelbaar gewriemel en nen halve wedstrijd snelwandelen. Bijna niemand (behalve wij dan) volgde da wegske daar, die liepen daar allemaal door salons en nooddeuren en binnendeuren alsof dat het niets was, om toch maar zo snel mogelijk in da restaurant te zijn... on-voor-stel-baar!
Swat, wij moesten daar ies goe mee lachen en zijn dan op ons gemak (op het wegske!) naar de keukenafdeling gewandeld. Daar stond ook al een rij, we hadden dus weer drie wachtenden voor ons, maar kom, het ging wel in orde komen.
Na een uur wachten en rondneuzen zijn we dat geweldige ontbijt ies zelf gaan testen. Best wel lekker en natuurlijk goedkoop, maar om daar nu zo'n spel van te maken... :)
Daarna kregen we eindelijk telefoon dat het aan ons was, olé! Veel valt daar niet meer over te vertellen, op een klein uurke was alles geregeld, op zaterdag 9 juni komen ze de keuken leveren, woehoew!
We hebben ze ontworpen met dat programma van ikea, dus we kunnen jullie nu al ne screenshot van dat programma geven, dan hebt ge toch al een idee van hoe het er ongeveer gaat uitzien...



En dan nu aftellen maar!

2 comments:

Tom said...

First Post! Yes!

Nee, euhm, knappe keuken. En 1€ voor ontbijt in den Ikea? Ik weet waar ik morgen om 9uur ben ze.

Anonymous said...

hey pieter en kim, ik heb genoten van jullie Ikea-verslag, mooie schrijf- en vertelstijl ... en mooie meubelen. Veel plezier ermee.
Wim & Marina